
Необходими съставки:
Продукти за крема
1. Захар 1/3 чаена чаша / за карамела/
2. Прясно мляко 800мл.
3. Яйца - 5бр.
4. Захар - 1ч.ч.
5. Ванилия - 2бр.
За блата
1. Яйца - 1бр
2. Прясно мляко - 1/2 ч.ч
3. Захар - 1/2 ч.ч.
4. Брашно - 1 ч.ч.
5. Какао - 1 супена лъжица
6. Бакпулвер 1 чаена лъжица
7. Олио 1/2 ч.ч
Приготвяне:
Във форма за кекс се изсипва 1/3ч.ч захар и се слага във фурната/ заграята на максимална мощност/ за да се карамелизира. Докато това се случва се приготвят двете смеси - тази за крем карамела и тази за блата. Разбийте яйцата със захарта и ванилията, след което добавете и прясното мляко и отново разбъркайте за карамелената смес. За кексовата смес разбийте първо яйцата със захарта, олиото и прясното мляко, след което добавете пресятото брашно с какаото и бакпулвера и при непрекъснато разбъркване ги добавете към течната.
След като захарта се разтопи, карамелът е готов! Извадете формата от фурната и намалете градусите на фурната на 180. Карамела трябва да поизстине. След което изсипете сместа за крема във форма. Изсипете кексовата смес в карамелената, като я разпредлите равномерно. При печене какаовата смес ще излпува и ще се изпече.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 60 минути на водна баня, като поставите формата със сладкиша в дълбоката тава пълна с вода. След като Кодрит Кадир е изпечен го изваждате от фурната и го оставяте да се изстине напълно. Вече готовият и изстинал Кодрит Кадир се поставя обърнат в голяма чиния и е готов за консумация. А вие се пригответе да оберете увациите! Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар